Articole despre Pisici
Afectiunile pisicilor de varsta a III-a
Datorita schimbarilor ce au loc in organism o data cu trecerea timpului, pisicile in varsta devin predispuse catre dezvoltarea unor afectiuni. De obicei acestea nu apar ca boala singulara, ci evolueaza concomitent.
Pisici: analizele medicale - parametrii normali
Analizele medicale reprezinta o necesitate periodica, si nu un moft sau o procedura la care trebuie sa se faca apel doar in caz de boala. Pisicile de toate varstele, de la cele foarte tinere la pana la cele in varsta, pot dezvolta diverse afectiuni ale caror simptome sa nu fie vizibile la exterior.
Rinotraheita Infectioasa Felina
Boala contagioasa, extrem de raspandita in randul puilor de pisica , Rinotraheita Infectioasa Felina afecteaza pisicile aflate in primul an de viata. Cele mai frecvente victime sunt pisoii nascuti in comunitati de pisici infectate la randul lor, precum coloniile de pisici ale strazii.
Pisicile de rasa comuna - Varietati de culoare
Culoarea blanii unei pisici este, probabil, cea mai apreciata caracteristica. Dungate, bicolore, tricolore, cu pete sau monocrome, pisicile de rasa comuna se impart, dupa criteriul culorilor, in cateva "rase" sau categorii.
Simptomele Diabetului la Pisica
Diabetul zaharat este o disfunctie metabolica, caracterizata prin hiperglicemie persistenta si nereglabila. Diabetul apare atunci cand organismul este incapabil sa produca un hormon numit insulina, responsabil pentru mentinerea nivelului normal de zahar din sange.
Ghemotoacele de blana (Hairball)
Pisica este, prin excelenta, un animal extrem de atent cu igiena proprie. Orice proprietar de pisica cunoaste "tabieturile" acesteia - sesiuni de lins pe labute, coada, abdomen, etc. Însă, de fiecare dată când pisica ta se linge, ea înghite firele de păr rupte sau desprinse din blana ei. Deși firele de păr nu sunt digerabile, de cele mai multe ori, acestea trec prin întregul tub digestiv, fiind eliminate prin scaun.