Articole de Interes General
Cum recunoastem Situatiile de Urgenta?
Cu totii recunoastem un stop cardiac sau un accident de masina ca fiind o situatie de urgenta. Dar cat de grav este un episod febril, voma, durerea sau letargia? Situatiile prezentate sunt considerate intotdeauna urgente si reclama consultul unui medic veterinar in cel mai scurt timp posibil.
Cum scapam de purici si capuse?
Puricii si capusele sunt cei mai frecvent intalniti paraziti externi ai animalelor de companie. Nu doar cainii, pisicile si omul sunt receptivi: orice alt mamifer din casa poate deveni infestat cu paraziti - hamsteri, porcusori de guineea, dihori, veverite, iepuri, etc.
Pagina
Gastrita la animalele de companie
Gastrita reprezinta inflamatia mucoasei gastrice, ca urmare a actiunii unor factori diversi. Aceasta afectiune influenteaza profund starea generala de sanatate a pacientului, cauzand pierderi in greutate, deshidratare, pierderea poftei de mancare si modificarea comportamentului datorita simptomatologiei.
Drepturile Animalelor in Romania
Poate ne-am obisnuit sa consideram cruzime doar ranirea sau uciderea unui animal, poate ca multi au considerat, vazand un stapan cum isi abuzeaza sistematic cainele, ca este animalul lui si nimeni nu are ce-i face. GRESIT! Incalcarea legii se pedepseste intotdeauna, iar responsabilitatea pentru semnalarea incalcarilor legii ne revine tuturor celor care iubim animalele.
Grupele de sange si Transfuziile la Animalele de Companie
Transfuziile de sange reprezinta o procedura curenta in practica medicala. Pana nu de mult, aceasta procedura era rezervata, aproape in totalitate, medicinei umane. In ultimii ani, terapia transfuzionala la animalele de companie a devenit din ce in ce mai populara si in tara noastra, la ora actuala existand o banca de sange dedicata animalutelor.
Plante de apartament toxice
Multe dintre plantele comune de apartament prezinta potential toxic pentru animalutul tau de companie. Nu toate au efecte fatale, insa majoritatea cauzeaza probleme serioase: voma, diaree, arsuri bucale, etc.
Nu presupune niciodata ca pisica sau cainele tau va sti sa faca singur diferenta intre plantele toxice si cele inofensive!